SLABS – NL 1 gulden

Slabs zijn capsules waarin munten in worden opgeborgen, zodat deze niet meer kunnen beschadigen en de kwaliteit onafhankelijk is beoordeeld door een onafhankelijke derden partij zoals PCGS of NGC. Beide partijen hebben velen miljoenen munten gecertificeerd op echtheid en kwaliteit.

Waarom gecertificeerde munten kopen t.o.v. losse munten?

Normaliter zijn 95% tot 98% van de munten ooit schoongemaakt en zouden met certificeren een detail grading krijgen. Deze munten worden nu voor catalogus prijzen verkocht.

Wij willen graag aan u eerlijke munten verkopen, dit zijn gecertificeerde munten welke in de juiste omstandigheden bewaard zijn gebleven en onafhankelijk beoordeeld. Spreekt dit u aan, lees dan verder en wellicht zijn dan gecertificeerde munten iets voor u!

Met het eerder genoemde percentage, snapt u wellicht ook waarom gecertificeerde munten hoger zijn uitgeprijst! Maar dat de verhouding t.o.v. losse munten is nog lang niet juist, en zodoende kunt u het verzamelen van gecertificeerde munten wellicht ook kunt zien als een hobby welke tevens een belegging kan worden.

SLABS – Nederland 1 gulden

In deze categorie worden de guldens in slab geplaatst vanaf 1795, De Bataafse Republiek t/m de laatste gulden 2001.

De guldens zijn tot aan 1967 in het zilver geslagen. Daarna is er over gegaan naar de nikkelen gulden tot aan de invoering van de Euro. In 2001 zijn er voor de verzamelaar nog een aantal officiële afslagen in zilver en goud gemaakt door de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM).

Resultaat 1–24 van de 67 resultaten wordt getoond